Način pripreme
Umutimo jaja. U njih dodajemo ulje, med i šećer u prahu redom i nastavljamo da mutimo. U drugoj posudi pomešamo prosejano brašno, prašak za pecivo, cimet i vanilu.
Počinjemo da dodajemo kašiku po kašiku u smesu od jaja i dok možemo mutimo mikserom. Kad postane dovoljno gusto, vadimo na radnu površinu i mesimo ručno dok ne dobijemo glatko testo koje se ne lepi.
Podelimo na nekoliko loptica i razvučemo na kore debljine ne manje od 0, 5. Sečemo kalupima ili čašom i stavljamo u pleh, obložen papirom za pečenje, ostavljamo razmak između krugova.
Pečemo na 160-180 stepeni u ugrejanoj rerni oko 20 minuta, zavisi od rerne. Kad porumene odozgo i odlepe se od papira, gotove su. Ostavljamo da se ohlade, a posle zalepimo dve po dve sa marmeladom po izboru i poređamo u pleh ili tacnu.
Za ukras: Belance umutimo sa šećerom u prahu i sokom od limuna na sneg. Ostavljamo da se malo stegne u frižideru. Ukrašavamo svaki medenjak po izboru špricem.
Jedemo sledećeg dana, kada omekšaju lepo.