Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Grickalice uz pivo»Tikvice sa parmezanom i belim lukom u rerni

Tikvice sa parmezanom i belim lukom u rerni

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Tikvice sa parmezanom i belim lukom u rerni
Fotografije: marcheva14
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Samo ste mislili da ste probali ukusne tikvice! Probajte naš predlog za pečene tikice sa parmezanom i onda ćemo pričati"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • Poh
  • jaja - 2 komada
  • prezle - 2 šolje
  • parmezan - 3/4 šolje
  • bosiljak - 1/2 šolje
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • so
  • ceđeno kiselo mleko
  • beli luk
  • mirođija - usitnjena
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se očiste, ali se ne ljušte. Iseku se na krugove.

Svi sastojci se kombinuju u posudi, ali bez jaja.

Kolutovi tikvica se potapaju u suvu smesu, a posle u jaja.

Poređaju se u pljosnatu posudu za pečenje na papir.

Peku se na 230 stepeni oko 15-20 minuta.

Serviraju se sa ceđenim kiselim mlekom sa pasiranim belim lukom i vezicom ustinjene mirođija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: