Način pripreme
Za testo:
Stavite sve sastojke u duboku posudu redom kako su napisani (sipajte sok od limuna preko soda da se aktivira).
Promešajte sve drvenom kašikom dok ne počne da se stvara testo.
Rukama oblikujte meku loptu od testa, stavite u frižider na 15-20 minuta.
Izvadite testo iz frižidera i razvucite na brašnom posutoj radnoj površini dok ne dobijete debljinu oko 1.5 cm.
Isecite željene oblike božićnih keksića, ja volim zvezdice različitih veličina (prosto možete napraviti loptice rukama, nije obavezno da isečete kalupe) i poređajte medenjake u pleh, obložen papirom za pečenje.
Pecite posne kolače u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni 13-15 minuta.
Izvadite posne medenjake iz rerne i stavite na rešetku da se ohlade.
Za glazuru:
Rastopite kokosov maslac, dodajte med i čokoladu i promešajte. Treba da dobijete glatku i ne mnogo tečnu čokoladnu smesu.
Potopite gornji deo svakog medenjaka u glazuru i stavite u frižider da se stegne 30 minuta.
Vaši jedinstveni posni božićni medenjaci sa čokoladnom glazurom su gotovi.