Baklava sa bogatim nadevom iz grčke kuhinje

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
17/12/2019
"Zatvorite oči i uživajte u ukusu, ništa drugo nije važno "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano220
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa sirupom - pomešajte vodu sa šećerom i stavite na vatru da provri. Nakon što provri, kuvajte 5 minuta i dodajte vanilu, mešajte i skinite sa vatre, ostavite sa se potpuno ohladi.

U posudi umutite jaja sa šećerom na mekan krem, dodajte kiselo mleko i ulje i mešajte. Na kraju dodajte kokosovo brašno, mlevene orahe i suvo grožđe, promešajte.

Namažite pleh, odgovarajući za prečnik kora, uljem i počnite da ređate kore iz paketa, mažite ih malim delom ulja. Nakon što poređajte polovinu kora, promešajte nadevi ravnomerno ga rasporedite preko.

Poređajte preostale kore preko, namažite kore uljem.

Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne dobije zlatnu boju oko 30 minuta.

Izvadite pečenu baklavu iz rerne, isecite na komade i prelijte ravnomerno hladnim sirupom.

Ostavite grčku baklavu nekoliko sati da upije sirup potpuno i servirajte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar