Pica Kruna sa bogatim nadevom

27/12/2018
"Pica, dostojna carske trpeze "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano49
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo meko testo od navedenih sastojaka. Dobijeno testo ostavljamo na toplom da nadođe oko 30 minuta.

Kad nadođe uzimamo jednu veću loptu za picu, a ostalo stavljamo u frižider. Namažemo i pospemo brašnom jednu tepsiju. Razvučemo testo da pokrije tepsiju.

Od sredine tepsije prema kraju, da ne idemo do kraja, sečemo 6 ili 8 trouglova. U kraj stavljamo ljutenicu, a preko poređamo nadev. Trouglove uvijamo prema ivicama tepsije.

Vrhove trougla provučemo ispod testa. Testo namažemo žumancem, vodom i uljem. Picu pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotova.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar