Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Rolatići»Pileći rolat sa pečurkama

Pileći rolat sa pečurkama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871882k124
Pileći rolat sa pečurkama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
21/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Uzdah je siguran, čim probate pileći rolat sa pečurkama, to vam garantujemo"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 1 komad, komplet
  • pečurke - 100 g
  • ementaler - 2 komada, tanko sečen
  • so
  • maslinovo ulje
  • biber
  • belo vino - 50 ml
  • za pohovanje
  • prezle - 3 kašike
  • jaja - 1 komad
  • za prilog
  • pečurke - 300 g mešane, sveže
  • šargarepa - 1 komad
  • so
  • biber
  • peršun
  • maslac - grudva
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Podelite pileće grudi na dva dela. Svaki deo zasecite da napravite prorez u njemu, ali nemojte da ga presečete do kraja. Posolite i dodajte biber.

U proreze stavite po jednu kriški ementaler sira ili drugog sira po vašem izboru. Stavite i nekoliko kriški pečuraka. Prorez zatvorite čačkalicom.

Umutite jedno jaje, pa svaki rolat potopite u jaje, a nakon toga ga uvaljajte u prezle, ponovo u jaja i još jednom u prezle. Premažite pleh maslinovim uljem.

Stavite rolate i prelijte ih maslinovim uljem. U pleh dodajte i 50 ml belog vina. Rolate pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni do prijatne boje.

Kao prilog poslužite pečurke nasečene na kriške, a šargarepu na sitne kockice. Stavite sve u šerpu, dodajte grudvicu maslaca, maslinovo ulje i prstohvat soli.

Dinstajte da sve ostane na masnoći. Kada su pečurke gotove, začinite biberom i peršunom. Poređajte rolate preko ležaja od dinstanih pečuraka i poslužite jelo dok je toplo.

Prijatno! Pileći rolat sa pečurkama je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: