Način pripreme
Podelite pileće grudi na dva dela. Svaki deo zasecite da napravite prorez u njemu, ali nemojte da ga presečete do kraja. Posolite i dodajte biber.
U proreze stavite po jednu kriški ementaler sira ili drugog sira po vašem izboru. Stavite i nekoliko kriški pečuraka. Prorez zatvorite čačkalicom.
Umutite jedno jaje, pa svaki rolat potopite u jaje, a nakon toga ga uvaljajte u prezle, ponovo u jaja i još jednom u prezle. Premažite pleh maslinovim uljem.
Stavite rolate i prelijte ih maslinovim uljem. U pleh dodajte i 50 ml belog vina. Rolate pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni do prijatne boje.
Kao prilog poslužite pečurke nasečene na kriške, a šargarepu na sitne kockice. Stavite sve u šerpu, dodajte grudvicu maslaca, maslinovo ulje i prstohvat soli.
Dinstajte da sve ostane na masnoći. Kada su pečurke gotove, začinite biberom i peršunom. Poređajte rolate preko ležaja od dinstanih pečuraka i poslužite jelo dok je toplo.
Prijatno! Pileći rolat sa pečurkama je gotov.