Način pripreme
Pomešajte sastojke za smesu sa kvascem i dobro promešajte, ostavite sa strane da nadođe.
U posudi umutite jaja sa medom uz pomoć viljuške, dodajte ulje, prstohvat soli i promešajte spatulom. Dodajte smesu sa kvascem, vanilu i 2 šolje prosejanog brašna, promešajte.
Dodajte mekani maslac i polako mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Na kraju dodajte preostalo brašno i mešajte polako. Pokrijte smesu streč folijom i ostavite 1 sat na toplom da nadođe.
Namažite pleh prečnika 30 cm sa malo ulja i stavite smesu u njega, protresite pleh da se smesa poravna Pokrijte streč folijom i ostavite 30 minuta da kolač nadođe pre pečenja.
Nakon toga stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite kolač sa kvascem oko 30-35 minuta.
Za sirup u šerpu stavite 3 šolje šećera i stavite na umerenu vatru, mešajte da se rastopi i da dobijete karamel
Dodajte vodu pažljivo i mešajte dok se karamel potpuno ne rastvori i kuvajte oko 2-3 minuta.
Prelijte hladan kolač toplim karamel sirupom.
Servirajte vaš hladan preliveni karamel kolač sa kvascem hladan.