Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa sirupom»Preliveni karamel kolač sa kvascem

Preliveni karamel kolač sa kvascem

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Preliveni karamel kolač sa kvascem
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
10
"Karamel nikad dosta, posebno kad je preliven preko kolača"

Potrebni sastojci

  • za mesu sa kvascem
  • voda - 0, 5 šolje, topla
  • suvi kvasac - 7 g
  • brašno - 2 supene kašike
  • med - 1 supena kaška, tečan
  • još
  • ulje - 1 šolja
  • jaja - 2 komada
  • med - 3 supene kašike, tečan
  • vanila - 1 kesica
  • brašno - 2. 5 šolje
  • maslac - 100 g
  • za karamel sirup
  • šećer - 3 šolje
  • voda - 3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sastojke za smesu sa kvascem i dobro promešajte, ostavite sa strane da nadođe.

U posudi umutite jaja sa medom uz pomoć viljuške, dodajte ulje, prstohvat soli i promešajte spatulom. Dodajte smesu sa kvascem, vanilu i 2 šolje prosejanog brašna, promešajte.

Dodajte mekani maslac i polako mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Na kraju dodajte preostalo brašno i mešajte polako. Pokrijte smesu streč folijom i ostavite 1 sat na toplom da nadođe.

Namažite pleh prečnika 30 cm sa malo ulja i stavite smesu u njega, protresite pleh da se smesa poravna Pokrijte streč folijom i ostavite 30 minuta da kolač nadođe pre pečenja.

Nakon toga stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite kolač sa kvascem oko 30-35 minuta.

Za sirup u šerpu stavite 3 šolje šećera i stavite na umerenu vatru, mešajte da se rastopi i da dobijete karamel

Dodajte vodu pažljivo i mešajte dok se karamel potpuno ne rastvori i kuvajte oko 2-3 minuta.

Prelijte hladan kolač toplim karamel sirupom.

Servirajte vaš hladan preliveni karamel kolač sa kvascem hladan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: