Sarme od kupusa sa belim sosom i zaprškom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
98
648
20/12/2019
"Ne znam šta ne volite kod zime. vodite kakve nam je sarme od kupusa sa belim sosom i zaprškom donela "
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano95
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi se zagreva ulje, zaprži se sitno isečen luk, da omekša i dodaje se mleveno meso da se pretvori u mrvice. Dodaje se opran pirinač i meša se da postane staklast. Začinjava se solju, biberom i alevom paprikom, sipa se voda da prekrije sastojke i ostavljaju se na tihoj vatri da nabubri pirinač.

U svaki list kupusa (očišen od debelih žila) sipa se kašika nadeva i uvijaju se sarme.

Mogu da se poređaju u posudu za pečenje i da se ispeku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-50 minuta uz dodate dve šolje vode li podjednako soka od kupusa i vode. Mogu i u šerpi na ringli da se skuvaju poklopljene tanjirom.

Priprema se beli mlečni sos. Zagreva se 500 ml sosa pri kuvanju, ako nema toliko doliva se voda ili bujon. U kiselom mleku se umuti brašno i veliki prstohvat soli. Sipa se kutlača bujona i meša se dobro, posle se sve vraća u šerpu. Na kraju se dodaje i grudva maslaca da se istopi.

U malom tiganju se zagreva ulje i sklanja se sa ringle, dodaje se aleva paprika i meša se - zaprška je gotova.

Sarme od kupusa se serviraju sa mlečnim sosom i zaprškom.

Ukusno zimsko jelo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar