Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarme od kupusa iz rerne sa sosom

Sarme od kupusa iz rerne sa sosom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Sarme od kupusa iz rerne sa sosom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Specijalan predlog za sve koji obožavaju sočne sarmice"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • mleveno meso - 600 g, mešano
  • jaja - 1 komad
  • pirinač - 1 šolja za kafu
  • biber - 1 prstohvat
  • aleva paprika
  • čubar
  • luk - 1 komad
  • za sos
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 4 supene kašike
  • brašno - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojimo listove kupusa, odsečemo tvrdi deo. Pomešamo mleveno meso za začinima i jajem da se spoji smesa. Operemo pirinač i počinjemo da oblikujemo sarme, uzimamo malo od mlevenog mesa i pirinla.

Uvijamo ih pažljivo i poređamo u dubok pleh, namazan sa više ulja. Dodajemo vodu i još ulja ako je potrebno i pokrivamo folijom. Pecite u rerni oko sat vremena.

Umutimo jaja sa mlekom i brašnom. Od toplog bujona iz sarmi sipamo u mlečnu smesu dok se temperature ne poravnaju i prelivamo sarmice. Pečemo ih još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: