Vazdušasta pita sa jajima i pavlakom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
25/12/2019
"Nije teško da napravite vazdušastu pitu sa jajima i pavlakom, teško je da je podelite sa drugima, jer se takva đakonija ne deli "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 785
  • Pregledi tokom meseca384
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • sir - namrvljeni
  • ulje - za posipanje kora
  • jaja - 2 komada
  • kisela pavlaka - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni;

Posuda za pečenje pokrivena papirom za pečenje.

Kore za pitu se otvaraju i podeli se po pet listova. Svaki list kore se maže uljem pomoću četke. Stavlja se odozgo druga kora, takođe se maže i tako do 5 listova kora stavljenih jedna na drugu. Posipa se sirom, količina je po izboru.

Počinje se ređanje na isti način sledećih pet listova i ponovo nakon pete kore se posipa sirom, sledi treći sloj kora, namazanih poređanih jedna na drugu i završava se namrvljenim sirom.

Zajedno se kore uvijau u rolnu. Seku se na osam parčića. Ostaljaju se sa strane.

Mute se jaja viljuškom, dodaje se kisela pavlaka i muti se, može da se koristi mikser, da smesa bude glatka.

Pomoću kašike se stavljaju oko dve kašike na dno posude za pečenje raspoređuje se i odozgo se poređaju ispravljene rolnice jedna do druge.

Ponovo se pomoću kašike raspoređuje smesa preko rolnica, oko 2 kašike po rolnici.

Peče se na 180 stepeni oko 45 minuta.

Beleška: Dobija se raskošna pita, laka za pravljenje, mnogo sočna i vazdušasta. Jedina razlika je što sam na dno posude stavila nadev sa pavlakom, tako da se ne isuše kore i po mom mišljenju je bolje.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar