Seoska štrudla sa salom

Korisnik#243428Korisnik#243428
Šegrt
109
4
384
8
20/12/2019
"Ima li išta ukusnije od domaće štrudle po starinskom receptu?"
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano372
  • Pregledi tokom meseca61
  • Pregledi tokom sedmice13
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Salo podeliti u 2 dela. U prvi deo staviti 2 kašike brašna i umutiti.

U drugi deo staviti 4 jaja i 1 žumance, narendati koru i nacediti sok 1 limuna. Dodati i mleko i kockicu kvasca i sve dobro promešati i sjediniti.

Dobijenu smesu zamesiti sa 600-700 gr brašna (da se dobije glatko testo).

Testo rasklagijati i premazati sa trećinom sala (onim koji smo pomešali sa brašnom). Saviti u rolat.

Sad taj rolat rasklagijati i ponoviti postupak još 2 puta.

Na kraju testo podeliti na 3 dela i ostaviti da odstoji 15 min.

Jabuke očistiti i narendati pa propržiti sa šećerom i dodati mlevene orahe.

Sve 3 loptice testa raslagijati na pravougaonike, pa na sredinu staviti deo jabuka, pa saviti rolat.

Peći štrudle oko pola sata na 250 stepeni C u plehu obloženim pek papirom.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar