Način pripreme
Očišćene trešnje se posipaju šećerom. Kuvaju se dok blago ne omekšaju. Dodaje se skrob razmućen sa malo vode. Ostavljaju se da se ohlade.
Jaja se mute u penu zajedno sa šećerom. Dodaju se mleko, ulje, griz i vanila. Smesa se ostavlja sa strane 15 minuta.
Uzima se jedan list kora, maže se smesom od jaja, stavlja se drugi list, maže se i nakon toga treći list, koji se takođe maže.
Sa kosog kraja kora stavlja se deo nadeva od trešanja. Sa strane se kore blago presaviju, da ne iscuri nadev i uvijaju se u rolat.
Na taj način se prave još tri rolata.
Stavljaju se u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje. Odozgo se mažu smesom od jaja.
Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.
Štrudla se posipa šećerom u prahu.
Nek vam je slatko! Štrudla sa trešnjama je gotova.