Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Štrudla»Štrudla sa trešnjama

Štrudla sa trešnjama

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
2673771649
Štrudla sa trešnjama
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 2
04/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ako se pitate čime da ispunite slobodno vreme, evo vam ideja - štrudlom sa trešnjama"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 400 g (12 komada)
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 4 kašike
  • ulje - 120 g
  • pšenični griz - 120 g
  • kiselo mleko - 150 g
  • prašak za pecivo - 8 g
  • vanila - 2 komada
  • trešnje - 1300 g, bez koštica
  • šećer - 150 g
  • kukuruzni skrob - 90 g
  • bademi - 50 - 60 g, namrvljeni
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene trešnje se posipaju šećerom. Kuvaju se dok blago ne omekšaju. Dodaje se skrob razmućen sa malo vode. Ostavljaju se da se ohlade.

Jaja se mute u penu zajedno sa šećerom. Dodaju se mleko, ulje, griz i vanila. Smesa se ostavlja sa strane 15 minuta.

Uzima se jedan list kora, maže se smesom od jaja, stavlja se drugi list, maže se i nakon toga treći list, koji se takođe maže.

Sa kosog kraja kora stavlja se deo nadeva od trešanja. Sa strane se kore blago presaviju, da ne iscuri nadev i uvijaju se u rolat.

Na taj način se prave još tri rolata.

Stavljaju se u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje. Odozgo se mažu smesom od jaja.

Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Štrudla se posipa šećerom u prahu.

Nek vam je slatko! Štrudla sa trešnjama je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: