Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Slani rolat»Slani rolat sa šunkom i pavlakom

Slani rolat sa šunkom i pavlakom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Slani rolat sa šunkom i pavlakom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Nestrpljivi smo da vas upoznamo sa novim omiljenim receptom - slani rolat sa šunkom i pavlakom - uzimajte dok još ima"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g + za posipanje
  • sveže mleko - 270 ml
  • maslac - 50 - 60 g istopljen
  • kvasac - suv 7 g
  • šećer - 15 g
  • so - 5 g
  • jaja - 1 komad za premazivanje (može samo žumance ili samo belance)
  • so - krupna so, za posipanje
  • šunka - 110 g
  • pavlaka - 100 g kisele ili za kuvanje 35% masnoće
  • kozji sir - 100 g kremasti (francuski tip)
  • ementaler sir - 130 - 140 g ili kačkavalj
* merne jedinice

Način pripreme

1. U posudi promešajte kvasac sa lagano zagrejanim mlekom i šećerom. Dodajte istopljeni maslac.

2. U tečnu smesu prosejte brašno i so i umesite glatko elastično testo.

3. Razvijte testo na brašnom posutoj površini i formirajte izduženu koru, ovalnog ili oblika pravougaonika, debljine oko 5-6 mm.

Premažite je sa malo istopljenog maslaca i odozgo položite šunku isečenu na tanke kriške. Preko šunke rasporedite ravnomerno kozji sir, rendani ementaler ili kačkavalj i gustu pavlaku na nekoliko gomilica.

4. Umotajte rolat i zatvorite mu krajeve. Stavite u pleh pokriven papirom za pečenje ili namazan uljem. Ostavite rolat da naraste dok ne udvostruči zapreminu. Dobro je da ga pokrijete (ali da ne dodirujete testo), kako se ne bi napravila suva kora, a možete je lagano premazati i uljem.

5. Narasli slani rolat premažite umućenim jajetom, pospite krupnom solju u ljuspicama i pecite 30-35 minuta na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

6. Rolat možete da poslužite dok je još topao, da biste uživali u raskošnom kremastom i aromatičnom nadevu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: