Način pripreme
U kuhinji miriše na ukusan doručak zbog ovog slanog rolata sa patišpanj korom.
Ja sam prvo pripremila tepsiju, veliku tepsiju sam obložila papirom za pečenje. Nakon toga sam obilno namazala maslacem i odozgo sam rasporedila meso, salamicu, naseckane pečurke, sir, kisele krastavčiće. Posula sam čubrom, može vašim omiljenim začinom.
Nakon toga sam mutila sastojke za koru za slani rolat i pažljivo sam zalila nadevom.
Tepsiju sam stavila u zagrejanu rernu na 180 °C i pekla sam dok se nije dobila zlatkasta boja.
Izvadila sam slanu koru i ostavila sam da se ohladi na pet minuta. Nakon toga sam okrenula na papir za pečenje, može i na čistu krpu, skinula sam papir za pečenje, lako pada, izrendala sam kačkavalj na nadev i uvila sam u rolat, zatvorila sam ga papirom za uvijanje, ostavila sam tako još deset minuta i naseckala.
Veoma ukusan doručak ili pak lagana večera je ovaj apetitan slani rolat.
Želim vam sjajan zimski dan!
Budite zdravi!