Način pripreme
U velikoj posudi pomoću miksera umutite jaja i 80 g šećera dok se ne dobije gust krem. U drugoj posudi zamesite prašak za pecivo, brašno i mlevene bademe.
Dok mešate pažljivo drvenom varjačom dodajte u porcijama suvu smesu u krem od jaja.
Istopite maslaca, sačekajte da se prohladi i u tankom mlazu ga sipajte u smesu za kolač. Napunite kalupe za mafine do 2/3 njihovog obima.
Ispecite kapkejk na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 15-20 minuta.
Stavite sveže borovnice u šerpu, dodajte 6 kašika vode i preostalih 20 g šećera. Skuvajte džem 10 minuta, ohladite, i pasirajte u glatku smesu.
Umutite maskarpone sa šećerom u prahu nekoliko minuta. Dodajte pasirane borovnice.
Homogenizujte krem i pomoću poslastičarskog šprica ukrasite kakpkejk!