Sjajna torta od borovnica

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
28/12/2019
"Koliko je sjajna ova torta od borovnica shvatićete i sami, jer jednostavno nećete moći da je ne napravite "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano141
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posude odvojte belanca od žumanaca. Belanca umutite sa prstohvatom soli 3-4 minuta.

Žumanca umutite mikserom sa 100 g šećera dok ne pobele. Spojte ih u jednu posudu, pažljivo mešajući odozdo na gore, da ne spadne smesa.

U drugoj posudi pomešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, skrobom, vanilom i prstohvatom soli. Stavite samlevene bademe. U procijama dodajte suvu smesu u smesu od jaja. Sipajte u tankom mlazu istopljeni maslac. Homogenizujte smesu, Postavite kalup (20 cm) papirom za pečenje.

Sipajte smesu za kolač. Zaravnite i ispecite koru na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa vantilatorom oko 25 minuta. Izvadite kalup, oslobodite koru i ohladite na rešetki.

Za krem umutite ohlađenu pavlaku u čvrst sneg. U sir stavite jednu kašiku sira ili krema, dobro homogneziujte i dodajte pavlaku. Stavite žalatin u čašu sa hladnom vodom da omekša.

U sok od limuna dodajte omekšali želatin i 50 g šećera. Stavite tečnost na ringlu i mešajte dok se želatin ne istopi. Dodajte u krem, promešajte dobro.

Rasecite ohlađenu koru horizontalno. I kalup (20 cm) sa prstenom koji se skida stavite jednu polovinu, sipajte sav krem, zaravnite i poklopite drugom polovinom. Stavite tortu u frižider na 5-6 sati.

Ohlađenu tortu od borovnica ukrasite svežim borovnicama i pospite šećerom u prahu!

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar