Način pripreme
U posude odvojte belanca od žumanaca. Belanca umutite sa prstohvatom soli 3-4 minuta.
Žumanca umutite mikserom sa 100 g šećera dok ne pobele. Spojte ih u jednu posudu, pažljivo mešajući odozdo na gore, da ne spadne smesa.
U drugoj posudi pomešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, skrobom, vanilom i prstohvatom soli. Stavite samlevene bademe. U procijama dodajte suvu smesu u smesu od jaja. Sipajte u tankom mlazu istopljeni maslac. Homogenizujte smesu, Postavite kalup (20 cm) papirom za pečenje.
Sipajte smesu za kolač. Zaravnite i ispecite koru na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa vantilatorom oko 25 minuta. Izvadite kalup, oslobodite koru i ohladite na rešetki.
Za krem umutite ohlađenu pavlaku u čvrst sneg. U sir stavite jednu kašiku sira ili krema, dobro homogneziujte i dodajte pavlaku. Stavite žalatin u čašu sa hladnom vodom da omekša.
U sok od limuna dodajte omekšali želatin i 50 g šećera. Stavite tečnost na ringlu i mešajte dok se želatin ne istopi. Dodajte u krem, promešajte dobro.
Rasecite ohlađenu koru horizontalno. I kalup (20 cm) sa prstenom koji se skida stavite jednu polovinu, sipajte sav krem, zaravnite i poklopite drugom polovinom. Stavite tortu u frižider na 5-6 sati.
Ohlađenu tortu od borovnica ukrasite svežim borovnicama i pospite šećerom u prahu!
Nek vam je slatko!