Slani tart kapreze

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k129
Slani tart kapreze
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
28/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ovaj slani tart Kapreze je sjana lagana večera, ručak ili čak predjelo - izbor je sasvim vaš"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 200 g
  • maslac - 100 g
  • voda - 60 ml
  • so - prstohvat
  • za garniranje
  • pesto đenoveze - 100 g
  • mocarela - 200 g
  • paradajz - 2 komada
  • bossiljak - svež
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi prosejte brašno sa prstohvatom soli. Dodajte na parčiće isečen maslac i 60 ml hladne vode.

Mesite dok testo ne postane glatko i elastično. Zavijte ga u parče najlona, stavite u frižider na 30 minuta.

Od ohlađenog maslac testa razvijte veliki pravougaonik.

Postavite posudu za pečenje (koristila sam pleh od rerne) papirom za pečenje.

Prebacite testo u nju, oblikujući visoku ivicu sa svih strana. Izbušite dno viljuškom. Preko testa postavite drugo parče papira za pečenje i pokrijte leblebijama ili belim pasuljem.

Oni će pritisnuti testo prilikom pečenja i neće mu dozvoliti da se mnogo podigne. Ono neće ni da se podigne jer recept nema podizače testa.

Pecite ljušturu od testa na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 25 minuta.

Izvadite, skolonte leblebije i ohladite na rešetki. Namažite dno ohlađene kore pestom đenoveze. Odozgo poređajte isečen paradajz i mocarelu ređajući ih. Pospite slani tart svežim bosiljkom i prelijte mlazom maslinovog ulja.

Ovaj slani tart Kapreze je sjajna lagana večera, a zašto da ne i predjelo? !

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: