Testo za slani tart

22/05/2020
"Put ka slanom tartu prolazi kroz savršeno testo "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano57
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • belo brašno - 250 g, pšenično
  • belo vino - 75 ml
  • maslinovo ulje - 75 ml
  • so - 1/2 kašičice, morska so
  • žumanca - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: U velikoj posudi pomešajte brašno sa morskom solju. Napravite kladenac i dodajte vino, maslinovo ulje i žumance.

Mutite viljuškom, uz postepeno dodavanje brašna dok se ne oblikuje lopta testa.

Testo prebacite na blago nabrašnjenu površinu i mesite ga nekoliko minuta.

Nakon toga uvijte u foliju za sveže čuvanje i ostavite ga u frižideru na 30 minuta.

Na dobro nabrašnjenoj površini razvijte testo debljine 3 mm, uvijte lagano oko oklagije i razvijte ga na kalup za tart od 25 cm, dobro rasporedite testo pažljivo pritiskajući.

Odsecite višak testa i popunite sve rupe (ukoliko su se formirale) pomoću viljuške izbockajte osnovu, prekrijte je folijom za sveže čuvanje i hladite u zamrzivaču 90 minuta.

Zagrejte rernu do 180 stepeni.

Pecite osnovu za tart 25 minuta ili dok ne dobije blago zlatkastu boju.

Testo za slani tart je gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar