Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Testo»Testo za slani tart

Testo za slani tart

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5851092k265
Testo za slani tart
Fotografije: Ivelina
1 / 2
22/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Put ka slanom tartu prolazi kroz savršeno testo"

Potrebni sastojci

  • belo brašno - 250 g, pšenično
  • belo vino - 75 ml
  • maslinovo ulje - 75 ml
  • so - 1/2 kašičice, morska so
  • žumanca - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: U velikoj posudi pomešajte brašno sa morskom solju. Napravite kladenac i dodajte vino, maslinovo ulje i žumance.

Mutite viljuškom, uz postepeno dodavanje brašna dok se ne oblikuje lopta testa.

Testo prebacite na blago nabrašnjenu površinu i mesite ga nekoliko minuta.

Nakon toga uvijte u foliju za sveže čuvanje i ostavite ga u frižideru na 30 minuta.

Na dobro nabrašnjenoj površini razvijte testo debljine 3 mm, uvijte lagano oko oklagije i razvijte ga na kalup za tart od 25 cm, dobro rasporedite testo pažljivo pritiskajući.

Odsecite višak testa i popunite sve rupe (ukoliko su se formirale) pomoću viljuške izbockajte osnovu, prekrijte je folijom za sveže čuvanje i hladite u zamrzivaču 90 minuta.

Zagrejte rernu do 180 stepeni.

Pecite osnovu za tart 25 minuta ili dok ne dobije blago zlatkastu boju.

Testo za slani tart je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: