Krostata sa marmeladom od plavih šljiva i džemom od dunja

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
31/12/2019
"Specijalno za sve koji padaju na sočne kolače - raskošna krostata ne sa jednom već sa dve vrste slatka "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano75
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Komentarisano1 times
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 270 g
  • maslac - 120 g
  • jaje - 1 komad
  • žumance - 1 komad
  • šećer - 100 g
  • marmelada od šljiva - 100 g
  • džem od dunja - 100 g
  • so - prstohvat
  • kora limuna
  • vanila - 1 kesica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi prosejte brašno sa prstohvatom soli i kašičicom praška za pecivo.

Dodajte mu jedno jaje, jedno žumance, 100 g šećera i na parčiće isečen hladan maslac. Aromatizujte narendanom korom jednog limuna i jednom kesicom vanile.

Zamesite meko maslac testo. Izmešano testo stavite u frižider na jedan sat.

Od ohlađenog tesdta otkinite malo parče. Preostalo razvijte na parčetu papira za pečenje.

Prebacite ga u izduženu posudu za pečenje prečnika 28/18 cm. Oformite visoke ivice.

Od izdvojenog testa napravite fitilj. Njime razdvojte testo na 6 sektora.

U svaki sektor (kutiju) sipajte marmeladu od šljiva i džem od dunja.

Trudite se da ih ređate po boji da kolač izgleda lepše.

Pecite krostatu na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne dobije prijatnu preplanulost.

Nakon pečenja prebacite krostatu sa marmeladom od plavih šljiva i džema od dunja na rešetku i pospite po krajevima šećerom u prahu.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Veca
Veca
04.01.2020 21:59
Ukusna krostata.
0
0