Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Slani rolat»Rolat sa kajmakom i šunkom

Rolat sa kajmakom i šunkom

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404281842
Rolat sa kajmakom i šunkom
Fotografije: Anonymous
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Savršeno predjelo za praznike. I ne samo za praznike"

Potrebni sastojci

  • kajmak - 300 g
  • brašno - 7 kašika
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • paradajz - 3 kom
  • jaja - 7 kom
  • šunka - 300 g
  • kisela pavlaka - 200 ml
  • šargarepa - 2 kom.
  • peršun
  • ulje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz isečemo na tanke krugove, šargarepu izrendamo, a peršun sitno iseckamo.

Jaja razbijemo i odvojimo belanca od žumanaca. Izmutimo belanca mikserom. Žumanca umutimo žicom za mućenje, dodamo prašak za pecivo, brašno, posolimo, dodamo umućena belanca i mešamo dok se sastojci ne sjedine.

Pečemo u tepsiji obloženoj pek papirom 20 minuta na 180 stepeni C.

Pečeni patišpanj uvijemo u vlažnu kuhinjsku krpu. Dasku za sečenje obložimo najlonskom folijom.

Omekšali patišpanj stavimo na foliju. Namažemo ga pavlakom, a zatim kajmakom. Na kajmak poređamo krugove paradajza, iseckan peršun, izrendanu šargarepu i na kraju krugove šunke.

Pomoću folije filovani patišpanj uvijemo u rolat. Odstranimo foliju i stavimo rolat u frižider da se ohladi i stegne.

Seći na parčad.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: