Način pripreme
Pomešamo mleveno meso sa kriškom hleba, prethodno natopljenom u vodi i oceđenom, sitno isečenim lukom, svežim jajetom, solju, biberom i čubrom po ukusu. Zamesimo i ostavljamo u frižider da odstoji približno 30 minuta.
Pripremamo nadev, tako što sečemo na sitne kocke skuvana jaja. Dodajemo ih takođe na sitno isečenu šunku, kisele krastavčiće i pola kačkavalja. Mešamo i zamesimo dobro.
Oblikujemo rolat, stavljajući mleveno meso na navlaženu plastičnu foliju. Oblikujemo u pravougaonik i u sredinu stavljamo nadev ravnomerno. Uvijamo u rolat i stavljamo u masnoćom namazanu posudu za pečenje. Rolat posipamo prezlama i probodemo na nekoliko mesta viljuškom. Pečemo u zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo.
Dok se rolat peče pripremamo sos. Rastapamo i zagrevamo maslac u šerpi. Ispržimo i njemu očišćene i na sitno isečene pečurke. Dodajemo brašno i sipamo sveže mleko. Ostavljamo da vri, dok se sos ne zgusne. Tokom kuvanja začinjavamo narendanim muskatnim oraščićem, biberom i solju. Pre nego što izvadimo rolat iz rerne posipamo preostalim narendanim kačkavaljem i dopečemo u rerni.
Gotov rolat serviramo tako što sečemo na kriške i raspoređujemo u porcije. Prelivamo sosom od pečuraka.