Način pripreme
Rerna - 180 stepeni. Posuda za pečenje, pokrivena papirom za pečenje podmazanim maslacem - 22/30 cm i male ivice sa strane.
Šargarepe se skuvaju na kratko. Iseku se na sitne kocke. Tikvice se narendaju na krupno rende.
Jaja se umute žičanom mutilicom, dodaje se narendan parmezan, majčina dušica, origano, ruzmarin, tikvice, šargarepa, so i biber. Meša se.
Smesa se sipa u kalup, zagladi se. Peče se na 180 stepeni oko 25-30 minuta.
Vadi se iz rerne i stavlja se preko rešetke. Papir se ne sklanja, on je pomoć za uvijanje rolata.
U posudi se meša kremi sir dok ne postane glatka smesa. Dodaje se usitnjena mirođija, so po ukusu.
Rolat se maže krem siom i stvljaju se fileti šunke. Uvija se u rolat pomoću papira.
Uvija se u foliju dok se krajevi uvijaju kao bomnona. Ostavlja se u frižider na 2 sata. Seče se na kriške.
Recept trpi nadogradnju, tako što može da se doda iseckan sušeni paradajz, grašak, paprika na sitne kocke i još druge vrste povrća po izboru.