Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Tart sa bundevom

Tart sa bundevom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Tart sa bundevom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 10
08/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Inspirišemo sa predivnim kulinarskim proizvodima - ovaj tart sa bundevom je jedan od njih"

Potrebni sastojci

  • Testo
  • brašno - 250 g
  • jaja - 1 komad
  • šećer u prahu - 60 g
  • vanilin šećer - 8 g
  • maslac - 100 g
  • Krem
  • bundeva - 250 g (gramaža od oljuštene, očišćene)
  • sveže mleko - 300 ml
  • šećer - 125 - 130 g
  • vanilin šećer - 8 g
  • voda - 250 ml, od kuvanja
  • maslac - 20 g
  • skrob - 2 kašike, izvršite
  • brašno - 1 kašika, izvršita
  • Još
  • šećerne perle
  • čokolada
  • karamelizovana bundeva - ukras po želji
* merne jedinice

Način pripreme

1. Stavite oljuštenu i očišćenu od semenki i vlasi bundevu da se skuva dok ne omekša. Ocedite je od vode i sačuvajte 250 ml od nje.

2. Dok je bundeva topla, sipajte u nju šećer (125 g za neupadljivo sladak krem) i pasirajte u gladak pire. Šećer će se istopiti brzo i to će ga učiniti blago tečnim.

3. Pozabavite se korom za tart od bundeve, tako što prosejete brašno u posudu, pomešate sa šećerom u prahu i vanilin šećerom i isečete ih parčiće hladnog maslaca. Trljajte prstima dok se ne formiraju mrvice i nakon toga razbijte jaje.

Zamesite meko maslac testo i razvijte ga ravnomerno prstima u standardni kalup za tart - 28 cm prečnik, niski reckasti zidovi i po mogućstvu dno koje se skida. Potrudite se da se testo prilepi podjednaku svuda, uključujući ivice i zidove.

4. Stavite na 15 minuta u zamrzivač i uključite rernu da se zagreje do 180 stepeni. Pre nego što stavite koru da se peče, ili je svuda izbušite viljškom, ili stavite sloj papira za pečenje preko njega i zrna pasulja za težinu - cilj je da se ne podigne.

5. Pecite oko 15 minuta ili dok se ne zarumeni.

6. Pripremite krem od bundeve zagrevajući mleko sa vanilin šećerom, ali ne da provri. Održavajte slabu do umerenu vatru i mešajte sa pireom od bundeve i vanilin šećerom.

7. Rastvorite brašno i skrob u ohlađenom bujonu od kuvanja bundeve (250 ml). Umutite dobro žičanom mutilicom da nema grudvi i sipajte u vruće mleko na ringli, u koje ste dodali i pire od bundeve.

8. Mešajte krem neprestano dok se ne zgusne - oko 10 minuta. Dodajte maslac i nastavite mešanje dok se ne istopi.

9. Krem od bundeve sipajte preko kore za vaš tart i ostavite da se ohladi i stegne. Čuvajte u frižideru, pokrivajući posudu za pečenje, a pre serviranja ukrasite prema vašem ukusu i mašti.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: