Dimljena skuša sa ćuftama od pasulja

AnonymousAnonymous
Početnik
405
1
30/12/2019
"Posna gozba, dostojna svake trpeze "
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano44
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • dimljena skuša - 2 kom.
  • crni luk - 1 kg.
  • pasulj - 200 g
  • belo vino - 2 ml
  • hleb - 1 kriška
  • dvopek - 2 kriške
  • peršun
  • ulje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj potopiti preko noći pa skuvati. Crni luk očistiti i iseckati na kocke. Pržiti na zagrejanom ulju, posoliti.

Hleb izlomiti na parčad, pa preliti sa 150 ml vrele vode.

U dublju posudu staviti iseckan peršun, dodati ukuvan pasulj, isceđenu parčad hleba i jednu kašiku prženog luka. Posoliti, pobiberiti, pa izblendati u blenderu.

U izblendanu smesu dodati sitno izmrvljene kriške dvopeka.

U nauljeni keramički sud sipati isprženi beli luk. Preko staviti očišćenu i na parčad isečenu skušu.

Od izblendane smese oblikovati ćufte i ređati u sud.

Preliti sa 150 ml vode, belim vinom , nauljiti, pa pokriti aluminijumskom folijom.

Peći 30 minuta na 200 stepeni C.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar