Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od pasulja»Salata od pasulja sa cveklom

Salata od pasulja sa cveklom

ZoriZori
Guru
8932865k
Salata od pasulja sa cveklom
Fotografije: Zori
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Savršen garnirung vašem jelu - salata od pasulja sa cveklom"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 150 g, beli
  • cvekla - 1 mala glavica
  • luk - 1 mala glavica
  • divlji luk - 20 g
  • majčina dušica - 1 struk, sveža
  • bosiljak - nekoliko svežih listića
  • ljutenica - 4 kašike, domaća
  • nerafinisano suncokretovo ulje - 2 kašike
  • jabukovo sirće - 1 kašika
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • so - za natapanje pasulja
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj se natopi prethodno u posoljenoj hladnoj vodi i ostavlja se da odstoji jedan dan i noć u njoj.

Voda se prospe sledećeg dana i sipa se nova. Skuva se pod poklopcem na laganoj vatri dok se zrna ne raspuknu. Procedi se od vode i prebacuje se u odgovarajuću posudu.

Dodaje se na sitno isečen crni luk, oljuštena i na kocke isečenacvekla, ljutenica, biber i so po ukusu, sitno iseckani listići divljeg luka, bosiljka i majčine dušice.

Preliva se nerafinisanim suncokretovim uljem i domaćim jabukovim sirćetom, meša se dobro. Gotova salata od pasulja se pokriva i ostavlja da odstoji bar sat-dva na hladnom mestu pre serviranja.

Prijatno! Salata od pasulja sa cveklom je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: