Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za meso»Crveni čimičuri sos

Crveni čimičuri sos

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404281842
Crveni čimičuri sos
Fotografije: Anonymous
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
"Da li ćete ga služiti uz grilovano meso, povrće ili nešto treće, izbor je vaš"

Potrebni sastojci

  • peršun - 1 vezica
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz pire - 1 kašika
  • crvena paprika - 2 kom.
  • mlevena crvena paprika - 1 kašičica
  • vinsko sirće - 1 kašika
  • morska so
* merne jedinice

Način pripreme

Peršun (ili korijander) sitno naseckati.

Crvenu papriku ispeći, oljuštiti i sitno naseckati.

U dublju činijicu staviti punu šaku naseckanog peršuna. Dodati naseckanu crvenu papriku, maslinovo ulje, izgnječen beli luk, vinsko sirće, paradajz pire, mlevenu papriku (možete i slatku i ljutu, zavisi kakav sos želite da dobijete).

Dodati i 3 prstohvata morske soli, možete i malo bibera, pa sve sjedinite i dobro promešajte.

Ovako napravljen sos je gotov, ali možete da ga stavite u blender i još malo sjedinite.

Dobar je poslužen sa grilovanim mesom i povrćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: