Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pečena piletina sa čimičuri sosom

Pečena piletina sa čimičuri sosom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367492k99
Pečena piletina sa čimičuri sosom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 7
02/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"A oni koji znaju kako se pripema najukusnija pečena piletina, može preći na pripremu sosa čimičuri"

Potrebni sastojci

  • za piletinu
  • pileći bataci - 7 - 8 komada i krilca
  • pileći bujon - 100 ml
  • limun - 1 komad
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • maslac - 1 supena kašika
  • ljuta aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber
  • so
  • za čimičuri sos
  • luk - 1 glavica
  • peršun - 1 veza
  • ljute paprike - 4 - 5 komada, zeleni
  • origano - 2 - 3 struka
  • mladi luk - 1 struk
  • vinsko sirće - 2 supene kašike
  • maslinovo ulje - 6 - 8 supenih kašika
  • sos tabasko - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • za kkrompir pire sa belim lukom
  • krompir - 3 - 4 komada
  • tečna pavlaka - 100 ml, gusta
  • maslac - 150 g
  • morska so
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte 2 supene kašike maslinovog ulja u posudi na vatri. Začinite pileće batake i krilca solju, ljutom alevom paprikom i biberom.

Pecite meso u tiganju dok ne postane zlatno. Isecite limun na krupnije krugove i dodajte u posudu u piletinu. Pecite u rerni 20-30 minuta na 200 stepeni.

Za čimičuri sos krupnije isecite glavicu luka i stavite u blender. Dodajte struk peršuna sa dšrkom. Očistite ljute paprike od semenki i drški i stavite u blender.

Začinite tabasko sosom, dva čena belog luka, svežim origanom, vinskim sirćetom, solju i na kraju prelijte obilno maslinovim uljem. Sameljite sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu.

Za krompir pire posolite kuvani krompir i izgnječite ga dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte kockicu maslaca, pavlaku i ponovo promešajte.

Servirajte pečenu piletinu sa svežim čimičuri sosom i krompir pireom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: