Litvanski kisel sa šargarepama i jabukama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8843
3
08/01/2020
"Sjajan litvanski napitak za... dušu "
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano34
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jabuke - 4 komada
  • sok od šargarepe - 300 ml
  • voda - 300 ml
  • šećer - 3 kašike
  • skrob - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke se oljušte, sredina se odstrani i voće se seče na kocke. Stavljaju se u šerpu i prelivaju se sokom od šargarepe.

Dodaje se 200 ml vode, šećer i smesa se ostavlja da provir. Kuva se pet minuta. Skrob se razmuti u 100 ml vode i sipa se u kipuću smesu.

Uz neprestano mešanje se zagreva dok se ne zgusne, ali ne da provri. Sklanja se sa ringle i raspoređuje se u posudice ili šolje. Servira se toplo ili hladno.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar