Način pripreme
U posudi umutite jaja i dodajte kiselo mleko, pomešano sa sodom, promešajte. Odvojeno namrvite sir. Sa malo maslaca namažite posudu za pečenje.
Otvorite pakovanje kora, isecite kore po sredini na pola (jer su velike).
Svaku polovinu namažite dobro smesom od jaja svuda i pospite namrvljenim sirom.
Uvijte koru od zaobljenog dela ka ravnom i uvijte u puža u sredunu posude. Tako nastavite i sa ostalim korama, uvijajući ih oko dobijenog puža.
Ostavite malo smese od jaja i namažite pitu odozgo koristeći četkicu.
Isecite maslac na kocke i rasporedite odozgo preko pite savijače. Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne postane zlatasto braon, oko 35 minuta.
Izvadite gotovu pitu iz rerne, pospite hladnom vodom i uvijte čistom krpom, da se popari. Sačekajte tako 10 minuta i servirajte toplu za doručak.