Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Zeljanica»Pita savijača sa kiselim kupusom

Pita savijača sa kiselim kupusom

AntoniaAntonia
Šegrt
19662
Pita savijača sa kiselim kupusom
Fotografije: Antonia
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
12
"Imamo nekoliko ideja šta da pripremimo od preostalog kiselog kupusa - svaka od druge ukusnija"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica (mala)
  • ulje - 6 - 7 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kore za pitu - 1 pakovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kiseli kupus sitno naseckati i staviti u posudu, pa ga pržiti sa 3 kašike ulja i 300 ml vode na tihoj vatri, dok ne omekša i postane masno. Nakon toga dodati alevu papriku i upržiti 1 minut.

Ako je kupus slan, prvo ga staviti u vodu da provri, iscediti ga i oprati, nakon čega nastaviti sa prethodno navedenom procedurom.

Uzeti 2 kore, preko njih posuti 2-3 kašike kupusa i uviti ih u rolat, pa ređati u nauljen pleh.

Nastaviti dok se sve kore ne iskoriste. Meni je ostalo malo nadeva, pa sam ga posula odozgo. U posudu u kojoj se je pržio kiseli kupus, sipati 2 kašike ulja i 5-6 kašika vode, promešati i time posuti pitu.

Peći na 180 stepeni.

Jednostavno i ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
42
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#324193
Korisnik#324193
Ovakvu pravi moja mama. Preukusna.
25.01.2023 14:27