Zapečene makarone sa karfiolom

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404
19
859
25
01/01/2020
"Još jedan dokaz da je testenina nepresušan izvor kulinarske inspiracije"
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano420
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Slaninu staviti u pleh, pa u rernu na 10-tak minuta na 220 stepeni C.

Karfiol preseći na 4 dela, pa staviti u posoljenu ključalu vodu u šerpu na šporetu. Dodati i makarone i ostaviti dok se makarone skoro ne skuvaju.

Prepečenu slaninu staviti u blender, dodati začine, 1 čen belog luka, izlomljen hleb i maslinovo ulje, pa izblendati-sve dok se ne dobije masa slična prezlama.

Kuvanu testeninu i karfiol presuti u pleh u kom se pekla slanina, zajedno sa pola litra vode. Malo izgnječiti karfiol, dodati narendan čedar, mileram i izgnječena 2 čena belog luka, pa sve promešati.

Posuti mrvice iz blendera.

Peći 15 minuta na 220 stepeni C.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar