Cukini enčilade

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404277843108
Cukini enčilade
Fotografije: Anonymous
1 / 3
05/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
8
"Donosimo aromu Meksika na vaš sto. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 kom.
  • mleveno meso - 450 g
  • beli luk - 2 čena
  • crni luk - 2 kom.
  • kumin - 1 kašičica
  • čili u prahu - 2 kašičice
  • paradajz sos - 3 ml
  • čedar sir - 100 g
  • monterey jack sir - 100 g
  • kisela pavlaka - 200 ml
  • maslinovo ulje
  • biber
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju na šporetu propržiti mleveno meso sa sitno iseckanim crnim lukom i izgnječenim belim lukom - dok ne porumeni. Dodati kumin, so, biber, čili i polovinu paradajz sosa, pa kuvati još nekoliko minuta.

Tikvice uzduž naseći na tanke trake (debljine do 2 mm). 3 trake tikvica složiti jednu do druge (tako da se malo po ivicama i preklapaju), pa na vrh naneti kašiku, dve fila i saviti u rolat (kao što biste sa pravim enčiladama).

Tako složiti sve tikvice u nauljenu vatrostalnu posudu. Premazati ostatkom paradajz sosa.

Posuti narendanim čedar sirom i monterey jack sirom.

Peći 20-30 minuta na 180 stepeni C.

Premazati kiselom pavlakom i posuti peršunom.

Služiti toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: