Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Enčilade»Enčilade sa Piletinom i Spanaćem

Enčilade sa Piletinom i Spanaćem

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Enčilade sa Piletinom i Spanaćem
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 5
12/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
5
"Aromatičan predlog za ljubitelje Meksičke kuhinje - raskošne Enčilade sa piletinom i spanaćem, koje se direktno topi u ustima"

Potrebni sastojci

  • za enčilada sos
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 1 čen
  • čili - 1 kašičica
  • paradajz pasta - 1 supena kašika
  • origano - 1 kašičica, suvi
  • šećer - 1/2 kašičice
  • pileći bujon - 150 ml
  • paradajz sos - 300 ml
  • ulje - 2 supene kašike
  • za nadev enčilade
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 1 čen
  • spanać - 200 g, bejbi
  • pileće meso - 400 g, očišćeni batak
  • kačkavalj - 30 g
  • krem sir - 200 g
  • ulje - 2 supene kašike
  • so
  • crni biber
  • tortilje - 5 velikih
  • kačkavalj - 30 g, izrendan, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno naseckajte pileće meso na zalogaje. Stavite ga u tepsiju, začinite solju i crnim biberom. Sipajte otprilike 50 ml pilećeg bujona. Ispecite u rerni na 180 stepeni na otprilike 30 minuta. Kad bude gotovo, sitno iseckajte na komade.

Napravite sos tako što sitno iseckate luk i beli luk. Zagrejte ulje na umerenoj temperaturi u tiganju na ringli. Propržite luk i beli luk na otprilike 3 minute dok ne omekša.

Dodajte začine i paradajz pastu. Dobro izmešajte na otprilike još 2 minute i dodajte sos paradajz i bujon. Smanjite vatru i ostavite sos da se krčka na otprilike 30 minuta na slaboj vatri dok se ne redukuje.

Očistite, operite i ocedite bejbi spanać.

Zagrejte u dubokom tiganju na ringli 2 supene kašike ulja na umerenoj temperaturi. Propržite prethodno sitno nasecka luk i beli luk na otprilike 3 minute.

Dodajte spanać i kuvajte tako što periodično mešate otprilike 10 minuta.

Dodajte sitno naseckano pile, krem sir i izrendani kačkavalj. Kuvajte i mešajte otprilike 5 minta dok se proizvodi ne pomešaju. Po potrebi začinite solju i crnim biberom. Skinite sa ringle i ostavite da se ohladi.

Stavite nadev na jednu tortilju. Savijte dve suprotne strane kako bi nadev ostao unutra i uvijte u rolat. Napunite i ostale tortilje. Poređajte gotove rolate u blago nauljenoj tepsiji. Odozgo pospite sosom za enčilade.

Odozgo pospite rendanim kačkavaljem. Zapecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni na otprilike 20 minuta, dok krajevi enčilada ne postanu zlatasti i dok se kačkavalj ne zapeče.

Enčilade sa Piletinom i Spanaćem su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: