Božanstveni rižoto sa šampinjonima i dimljenom alevom paprikom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
102
701
09/01/2020
"Ukus rižota sa šampinjonima i dimljenom alevom paprikom treba da se proba, jer on ne može da se opiše "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano193
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • mladi beli luk - 2 struka
  • šampinjoni - 10 komada, sveže, velike
  • ulje - 100 ml
  • biber - 1 kašičica, mleveni
  • so - 1 kašičica
  • soja sos - 50 ml
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • maslac - 50 g
  • voda - 3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo je recept za božanstveni ukusan rižoto.

Svaki sastojak je potreban da bi uživali u neverovatnom ukusu.

Očistimo i isečemo luk na sitno.

Pečurke oljuštimo i izlomimo na parčiće odovojeno, nakon što smo i h prethodno oprali.

Beli luk isečemo takođe odvojeno na sitno.

U šerpu na zagrejanoj ringli sipamo ulje i dinstamo prevo luk sa poklopcem.

Nakon što postane staklast, dodajemo oljuštene šampinjone, iskidane na parčiće.

Nakon 5-10 minuta dodajemo i na sitno isečen mladi beli luk. Pečurke puštaju sok dok ne provri.

Nakon što pečurke budu napola gotovce (oko desetak minuta) stavljamo i pirinač i mešamo oko minut.

Nakon toga dodajemo 3 šolje vode, dimljenu alevu papriku, so i biber.

Ostavljamo da bude blago vodenast rižoto, kada je gotov.

Sklanjamo sa ringle rižoto s pečurkama i dodajemo maslac i soja sos. Promešamo i serviramo.

Božanstvenu aromu i ukus ima ovaj božanstveni rižoto sa pečurkama - isto kao da je kuvano na šporetu na drva.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar