Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Kaneloni sa spanaćem i rikotom u Bešamelu

Kaneloni sa spanaćem i rikotom u Bešamelu

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Kaneloni sa spanaćem i rikotom u Bešamelu4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Kaneloni, napravljeni sa spanaćem i rikotom u Bešamelu, su najomiljeniji među svim drugim varijantama ovog ukusnog jela - razumećete zašto kada ih napravite"

Potrebni sastojci

  • kore za lazanju - 4 komada, sveže
  • spanać - 300 g, blanširan
  • jaje - 1 komad
  • rikota - 150 g
  • biber - prstohvat
  • za bešamel
  • sveže mleko - 300 ml
  • brašno - 2 kašike
  • maslac - 50 g
  • muskatni oraščić - prstohvat
  • so
  • za posipanje
  • parmezan - 30 g, narendan
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo napravite bešamel. U šerpi istopite maslac. Dodajte dve kašike brašna i zapržite 2-3 minuta.

Sipajte odjednom hladno sveže mleko, posolite i počnite odmah da mešate žičanom mutilicom dok se bešamel ne zgusne. Treba da bude kao boza.

Gotov sos začinite prstohvatom narendanog oraščića.

Zatim treba da napravite nadev za kanelone. U posudu stavite blanširani spanać, dodajte jedno jaje, rikotu i začinite prstohvatom bibera i ako je neophodno - solju. Promešajte dobro sastojke.

U veliku šerpu stavite posoljenu vodu da provri. Ubacite dve kore i blanširajte minut. Izvadite ih u cediljku i prelijte hladnom vodom. Stavite kore na krpu.

Podelite ih na dve jednake polovine. U kraj svake kore stavite red nadev i uvijte. Uradite tako sa svim korama.

Sipajte 3-4 kašike na dno posude za pečenje. Poređajte kanelone sa spanaćem i rikotom i prelijte preostalim bešamelom. Pospite narendanim parmezanom.

Ispecite kanelone sa spanaćem na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom 20 minuta. Servirajte ih tople.

Iste kanelone možete da napravite sa paradajz sosom! Nek vam je slatko!

Beleška: ako je potrebno da zgrejete jelo prelijte sa malo svežeg mleka. Zagrevajte uvek u rerni, ne u mikrotalasnoj!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: