Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Kaneloni sa spanaćem, kozjim sirom i bademovim mlekom

Kaneloni sa spanaćem, kozjim sirom i bademovim mlekom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Kaneloni sa spanaćem, kozjim sirom i bademovim mlekom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Kaneloni sa spanaćem, kozjim sirom i bademovim mlekom - predlog za zdraviji namig"

Potrebni sastojci

  • kaneloni - 1 kutija
  • za nadev
  • spanać - 500 g, listovi
  • kozji sir - 400 g
  • jaja - 2 komada
  • luk - 2 komada
  • ulje - 50 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • Za preliv
  • bademovo mleko - 500 ml
  • speltino brašno - 1 supena kašika
  • kravlji maslac - 100 g
  • svež kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać se veoma dobro opere.

U šerpu se stavljaju 2 litre vode i šećer.

Kada uzavri, u ključalu vodu se potapa spanać na 2 minute, vadi se iz šerpe i stavlja se u đevđir da se ocedi.

Luk se očisti, opere i sitno nasecka.

Ulje se zagreva i u njemu se zaprži luk da dobije zlatkastu boju, nakon čega se dodaje oceđeni spanać.

Propržava se uz neprestano mešanje 5 minuta i skida se sa ringle.

Proprženi spanać sa lukom se sipa u posudu.

Kozji sir se izmrvi i dodaje se u spanać.

Jaja se mute u posebnoj posudi i takođe se dodaju u smesu.

Veoma dobro se muti.

Kaneloni se pune smesom i ređaju se u tepsiju.

Maslac se stavlja u kaserolu sa nelepljivim premazom.

Dodaje se speltino belo brašno i propržava se na 2 minute, nakon čega se u tankom mlazu dodaje bademovo mleko.

Mlečnom smesom se zalivaju kaneloni sa spanaćem.

Kaneloni sa spanaćem, kozjim sirom i bademovim mlekom se peku 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, nakon čega se dodaje izrendani kačkavalj i peče se još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: