Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Kaneloni sa mlevenim mesom i bešamel sosom

Kaneloni sa mlevenim mesom i bešamel sosom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102703k265
Kaneloni sa mlevenim mesom i bešamel sosom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
16/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Da imate kanelone i da ih ne pripremite na ovaj način je isto kao da ste išli u Rim i niste videli Papu."

Potrebni sastojci

  • kaneloni - 250 g
  • mleveno meso - 500 g
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 šolja, mleveni
  • so
  • ulje
  • biber
  • bosiljak
  • za bešamel
  • sveže mleko - 300 ml
  • brašno - 2 kašike (ravne)
  • maslac - 50 g
  • muskatni orah
  • so
  • kačkavalj - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckajte sitno crni i beli luk. Prodinstajte ih u malo ulja. Dodajte šargarepu, nasečenu na kockice. Kada povrće omekša, dodajte mleveno meso.

Sve zajedno dinstajte dok mleveno meso ne pobeli. Nakon toga dodajte paradajz. Sos začinite solju, biberom i bosiljkom. Kuvajte dok ne ispari voda iz paradajza.

Bešamel sos pripremite u maloj šerpi u kojoj na slaboj vatri otopite maslac. Nakon toga, kašiku po kašiku, neprestano mešajući, dodajte brašno.

U tankom mlazu dolivajte mleko, pri tom neprestano mešajte. Kuvajte dok se sos ne ugusti. Na kraju dodajte po prstohvat soli i muskatnog oraha.

Na dnu posude u kojoj ćete spremati kanelone sipajte deo bešamel sosa. Uz pomoć male kašičice punite kanelone sosom od mlevenog mesa i paradajza. Poređajte kanelone gusto jednu uz drugu u posudu za pečenje.

Sa ostatkom bešamela prelijte kanelone. Pospite bosiljkom i biberom. Pokrijte posudu aluminijumskom folijom. Jelo pecite oko 40 minuta na 200 stepeni. Sklonite foliju i odozgo narendajte kačkavalj.

Posudu vratite u rernu i jelo dopecite dok se kačkavalj ne rastopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: