Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Kaneloni sa spanaćem i rikotom

Kaneloni sa spanaćem i rikotom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Kaneloni sa spanaćem i rikotom
Fotografije: Lenka
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Današnji predlog za ručak - kaneloni sa spanaćem i rikotom"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • spanać - 350 g, svež
  • kaneloni - 250 g
  • rikota - 350 g
  • parmezan - 50 g
  • so
  • crni biber
  • kora od limuna
  • muskatni oraščić - 1/4 kašičica
  • paradajz sos - 400 g, sa belim lukom i origanom
  • mocarela - 250 g, rendana
* merne jedinice

Način pripreme

Veliki lonac blago posoljene vode prokuvajte.

U tiganju sa maslinovim uljem pržite iseckan beli luk 1-2 minuta. Dodajte sveži spanać, kuvajte 4-5 minuta.

Uklonite sa vatre i pustite da se ohladi. Kad se ohladi, spanać iseckati.

U velikoj posudi pomešajte rikotu, seckani spanać, parmezan, limunovu koricu, so, biber i muskatni oraščić.

Kada voda u loncu ključa, dodajte kanelone. Kuvajte 6-7 minuta i prebacite u hladnu vodu.

Zagrejati rernu na 180C. Prepremite punjenje u vreću za punjenje i napunite sve cele kanelone.

U podlogu velike posude za pečenje sipajte 4-6 kašika paradajz sosa.

Postavite kanelone jednu do druge. Na vrh prelijte paradajz sos. I sve prekrijte rendanim mocarela sirom.

Pokrijte posudu za pečenje folijom i pecite 15 minuta, nakon 15 minuta uklonite foliju i pecite još 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: