Način pripreme
Veliki lonac blago posoljene vode prokuvajte.
U tiganju sa maslinovim uljem pržite iseckan beli luk 1-2 minuta. Dodajte sveži spanać, kuvajte 4-5 minuta.
Uklonite sa vatre i pustite da se ohladi. Kad se ohladi, spanać iseckati.
U velikoj posudi pomešajte rikotu, seckani spanać, parmezan, limunovu koricu, so, biber i muskatni oraščić.
Kada voda u loncu ključa, dodajte kanelone. Kuvajte 6-7 minuta i prebacite u hladnu vodu.
Zagrejati rernu na 180C. Prepremite punjenje u vreću za punjenje i napunite sve cele kanelone.
U podlogu velike posude za pečenje sipajte 4-6 kašika paradajz sosa.
Postavite kanelone jednu do druge. Na vrh prelijte paradajz sos. I sve prekrijte rendanim mocarela sirom.
Pokrijte posudu za pečenje folijom i pecite 15 minuta, nakon 15 minuta uklonite foliju i pecite još 15 minuta.