Način pripreme
Luk i šargarepa, isečeni na kocke, se dinstaju u malo masnoće. U njih se dodaje mleveno meso, paradajz (isečen na sitno) i pirinač.
Začinjavaju se biberom, solju, alevom paprikom i čubro, prelivaju se vodom.
Kuvajte dok se pirinač ne skuva, nakon čega se smesa puni u očišćene paprike.
Ukusne punjene paprike se prelivaju vodom i peku se na 180 stepeni dok ne budu gotove.
Nakon toga spremite ukusan beli sos za paprike sa mlevenim mesom.
Masnoća se zagreva i u nju se dodaje brašno. Kada se prži dok ne postane zlatasto, dodaje se 250 ml vode, u koju može da se doda i deo sosa od paprika.
Smesa se kuva dok se ne zgusne. Žumance i kiselo mleko se pomešaju i dodaju se u sos, začinjava se solju i biberom.
Ukusne punjene papruke sa mlevenim mesom u rerni sa sosom - omiljene svima kod kuće!