Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Pačetina»Pačje grudi sa jabukama i biljem

Pačje grudi sa jabukama i biljem

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404281842
Pačje grudi sa jabukama i biljem3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Ako niste probali pačetinu u slatko-slanoj varijanti, krajnje je vreme"

Potrebni sastojci

  • pačje grudi - 800 g
  • beli luk - 1 čen
  • zelene jabuke - 3 kom.
  • belo vino - 100 ml
  • maslac - 20 g
  • smeđi šećer - 1 kašičica
  • cimet - 1/4 kašičice
  • maslinovo ulje
  • aromatično bilje - 1 veza (po izboru)
  • so
  • biber - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Napraviti nekoliko paralelnih zareza na koži pačjih grudi, ne probijajući meso ispod. Preliti ih sa polovinom vina, naseckanim biljem, izgnječenim belim lukom, posoliti i pobiberiti, sve to dobro utrljati u meso i ostaviti da se marinira meso 1 sat.

Meso ocediti i obrisati, pa propržiti na malo ulja - 5 minuta.

Tepsiju premazati polovinom maslaca, staviti meso, preliti vinom i peći 10 minuta na 190 stepeni C.

U tiganj (u kom se pržilo meso) dodati preostali maslac, dodati jabuke naseckane na kolutove, šećer i cimet, pa dinstati 10 minuta.

Dodati meso i nastaviti sa dinstanjem još 5 minuta.

Služiti toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: