Način pripreme
Pomešajte brašno, parmezan, beli luk u prahu i crni biber u plitkoj posudi. Odvojte 2 supene kašike.
Pile blago namočite vodom. Ravnomerno namažite odvojenim brašnom.
Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj temperaturi. Dodajte 1/2 pilećih zalogaja ili žilijena; kuvajte 3 minute po strani ili dok se ne dobije zlatkasto smeđa boja.
Ponovite sa ostalim piletom tako što dodate dodatno maslaca, ukoliko je potrebno. Izvadite pile iz tiganja. Održavajte piletinu da bude topla.
Pomešajte bujon, bosiljak, origano i smesu od brašna u srednjoj posudi dok se dobro ne promešaju.
Dodajte ih u tiganj zajedno sa šparglama i konzerviranim pečurkama.
Možete da spremite recept za piletinu sa biljem bez pečuraka!
Ostavite da provri. Smanjite toplotu do minimuma; ostavite da se krčka 3 do 5 minuta ili dok se sos blago ne zgusti tako što se često meša.
Izmešajte limunov sok. Vratite piletinu sa citrusima, biljem i šparglama u tiganj, kuvajte 2 minute ili dok se ne zagreje. Poslužite sa francuskim hlebom.
Uživajte!