Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Brza Predjela»Piletina sa citrusima, biljem i šparglama

Piletina sa citrusima, biljem i šparglama

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841002k240
Piletina sa citrusima, biljem i šparglama
Fotografije: Ivelina
1 / 3
07/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Piletina sa biljem zaslužuje da bude pojedena sa jednim toplim francuskim hlebom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1/4 šolje
  • parmezan - 2 supene kašike, izrendan
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • crni biber - 1/4 kašičice, mleveni
  • pileće grudi - 1 kg, bez kostiju
  • kravlji maslac - 1 supena kašika
  • pileći bujon - 1 1/2 šolje, pravi
  • bosiljak - 1 kašičica, listovi
  • origano - 1 kašičica, listovi
  • limunov sok - 2 supene kašike
  • špargle - 1 kg, iseckane na komade 2 - 3 cm
  • pečurke - 250 g, po želji, konzervirane
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte brašno, parmezan, beli luk u prahu i crni biber u plitkoj posudi. Odvojte 2 supene kašike.

Pile blago namočite vodom. Ravnomerno namažite odvojenim brašnom.

Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj temperaturi. Dodajte 1/2 pilećih zalogaja ili žilijena; kuvajte 3 minute po strani ili dok se ne dobije zlatkasto smeđa boja.

Ponovite sa ostalim piletom tako što dodate dodatno maslaca, ukoliko je potrebno. Izvadite pile iz tiganja. Održavajte piletinu da bude topla.

Pomešajte bujon, bosiljak, origano i smesu od brašna u srednjoj posudi dok se dobro ne promešaju.

Dodajte ih u tiganj zajedno sa šparglama i konzerviranim pečurkama.

Možete da spremite recept za piletinu sa biljem bez pečuraka!

Ostavite da provri. Smanjite toplotu do minimuma; ostavite da se krčka 3 do 5 minuta ili dok se sos blago ne zgusti tako što se često meša.

Izmešajte limunov sok. Vratite piletinu sa citrusima, biljem i šparglama u tiganj, kuvajte 2 minute ili dok se ne zagreje. Poslužite sa francuskim hlebom.

Uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: