Način pripreme
Stavite vodu u šerpu sa šećerom, maslacem i gorkim kakaom.
Kad provri, smanjite vatru i kuvajte na tihoj vatri 8 minuta, nastavite da mešate.
Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
U posudi pomešajte keks i isečene orahe sa kakao smesom i pažljivo promešajte.
Obložite kalup prelnika 20 cm papriom za pečenje.
Sipajte sveže pripremljenu smesu unutra, poravnajte kašikom i dobro je pritisnite.
Stavite čokoladnu tortu u frižider na jedan sat. Stavite tamnu čokoladu u malim komadima u kaserolu sa pavlakom i rastopite dok ne dobijete somotsku konsistenciju.
Ostavite da se ohladi.
Sipaje preliv od čokolade i pavlke preko keks torte i stavite u frožider još 3 sata.
Ukrasite keks tortu Moje detinjstvo orasima i suvim voćem po želji.
Uživajte!