Način pripreme
Na tihoj vatri (ili pari) rastopite maslac i 200 g čokolade.
Dodajte sveže mleko i promešajte smesu dok ne dobijete homogenu smesu. Ostavite posudu sa strane.
U drugoj posudi izmrvite keks rukama.
Pomešajte ih sa čokoladnom smesom.
Dodajte orahe, prethodno ispečene u plehu ili na suvom tiganju.
Dobro promešajte sve sastojke. Dobijena smes je i kora za našu keks tortu Garaš.
Sipajte koru u odgovarajući pleh (najbolje sa dnom koje se skida). Pritisnite dobro i stavite u frižider da se stegne.
Preostalu čokoladu (100 g) rastopite na pari. Smesom prelijte dobro ohlađenu keks tortu.
Nakon toga stavite u frižider na jednu noć keks tortu sa čokoladom. Za to vreme torta će da se stegne dovoljno i biće gotova za serviranje.
Jedan jednostavan recept za tortu Garaš.