bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki Rolat»Rolat za svaki praznik

Rolat za svaki praznik

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Početnik
1863630
Rolat za svaki praznik
Fotografije: Anelia Terzieva
16/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
5
"Vazdušast domaći rolat nežnog čokoladnog ukusa..."

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 125 g
  • brašno - 125 g
  • so - prstohvat
  • krem sir - 75 g, sa tečnom čokoladom
  • slatko - 1 šolja po izboru (ja sam koristila sa celim višnjama)
  • liker - 50 ml (bejlis)
  • esencija - badem ili druga po izboru
  • Za preliv
  • čokolada - 100 g, za kuvanje
  • maslac - 50 g
  • vafl lotpice - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja sa šećerom dok se potpuno ne rastvori. Dodajemo prstohvat soli, esenciju i prosejano brašno. Mešamo rukom u ujednačenu smesu.

Sipamo smesu u pravougaonu posudu za pečenje na papir za pečenje. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 10 minuta.

Dok je još toplo uvijamo rolat pomoću još jednog sloja papira.

Nakon što se ohladi napojimo likerom. U jedan kraj namažemo kremom, a preostali deo slatkom. Uvijamo i ostavljamo 2 sata.

Prelivamo sladak rolat istopljenom čokoladom i maslacem. Ukrašavamo dodacima po izboru!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: