Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Francuska seoska torta za svaki praznik

Francuska seoska torta za svaki praznik

OliOli
Šegrt
381052
Francuska seoska torta za svaki praznik
Fotografije: Anonymous
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
10
"Francuska seoska torta za svaki praznik je brzo, pametno i ukusno rešenje za unikatno slatko iskušenje"

Potrebni sastojci

  • ceđeno kiselo mleko - 700 g, 10%
  • kisela pavlaka - 700 g, 20%
  • šećer - 12 supenih kašika
  • kore za tortu - 500 g, Medovik
  • slatko od borovnica - 360 g
  • orasi - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte obe kantice ceđenog kiselog mleka i dve kantice kisele pavlake. Dodajte šećer i izmešajte.

Stavite prvu koru za tortu i odozgo namažite smesom i polovinom slatka od borovnica.

Stavite drugu koru i namažite samo smesom.

Stavite treću koru i namažit esmesom i drugom polovinom slatka od borovnice.

Stavite četvrtu koru i namažite je smesom, kao i zidove torte sa pavlakom.

Sameljite orahe i pospite po torti.

Ostavite francusku seosku tortu u frižideru na jedan dan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: