Način pripreme
Umutite maslac i dodajte šećer. Još malo mutite i dodajte jaje i brašno.
Umešeno testo umotajte u foliju i stavite u frižider na 30 minuta.
Prokuvajte vodu sa šećerom. Bundevu isecite na velike kocke i dodajte je u vodu.
Posle 10 minuta procedite i izgnječite. Kada se ohladi dodajte preostale sastojke.
Testo za slatku pitu razvijte oklagijom u deblju koru i pažljivo dodajte u nauljenu tepsiju prečnika 32 cm.
Odsecite višak testa. Odozgo sipajte pasiranu smesu i pecite pitu od bundeve u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta.
Zatim pustimo da se ohladi i poslužimo predbožićnu pitu od bundeve za svaki praznik sa šlagom. Prijatno!
Pogledajte još o tome zašto bi trebalo da jedete bundevu češće i pročitajte o ukusnim pravilima pripremanja slatkiša sa bundevom.