Način pripreme
Orahe sitno sameljite.
Brašno prosejte u posudi sa 4 pune supene kašike šećera u prahu i pomešajte sa 4 supene kašike oraha i vanile.
Dodajte svinjsku mast, koja ne treba da bude mnogo tvrda, a ni previše meka.
Zamesite meko testo, ako je potrebno dodajte mast ili brašno dok ne dobijete željenu teksturu.
Testo oblikujte u loptu i stavite u frižide da se stegne 1 sat.
Oblikujte loptice, manje od oraha i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni 12-15 minuta ili dok ne počnu da rumene.
Preostale orahe pomešajte sa šećerom u prahu. Slatkoću odredite po ukusu. U svakom slučaju, oraha treba da bude više od šećera.
Uvaljajte ih obilno u suvu smesu dok su tople. Ispadnu simpatične loptice sa maslacem i orasima, liče na bombone.
Neka vam je slatko!