Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Kolač sa ratlukom»Posne vanilice sa ratlukom i vinom

Posne vanilice sa ratlukom i vinom

MarianaMariana
Šef kuhinje
267822k
Posne vanilice sa ratlukom i vinom
Fotografije: Mariana
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
60
"Pazite da ne preterate sa vinom, ipak su ovo vanilice koje opijaju svojim ukusom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 1/2 šolje
  • tipsko brašno - 1 ½ šolje
  • ratluk - 2 kutije, sa narom
  • vanilin šećer - 1 kašičica
  • šećer - 4 supene kašike
  • crveno vino - 1 šolja
  • mast - 1 šolja
  • šećer u prahu - ½ šolje, za posipanje
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prosevamo brašno i dodajemo vanilin šećer za aromu i prašak za pecivo. Promešamo da se sastojci u posudi dobro pomešaju. U kvasac stavljamo šećer i mutimo.

U brašnu, koje smo stavili u posudu, pravimo udubljenje i sipamo vidno i kvasac sa šećerom. Zamesimo testo za kolače dobro. Mesimo na brašnom posutoj radnoj površini. Ratluk sečemo na male komade.

Kidamo od testa male komade i dlanovima pravimo krug kao piticu i unutra stavljamo komad ratluka, oblikujemo loptu, valjamo rukama.

Poređamo sve božićne vanilice sa vinom na rastojanju jedna od druge u pleh i pečemo u ugrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne porumene. Kad se ispeku posipamo sa mnogo šećera u prahu.

Vadimo ih iz pleha i ređamo na tanjir, posipamo šećerom u prahu uz pomoć cediljke. Dobija se oko 60 komada. Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: