Način pripreme
1. U posuti umutite dva velika jajeta, pomešajte sa sitnim sirom, solju i u njih izrendajte kačkavalj. Nadev treba da bude gust, jaja treba da se integrišu u druge sastojke.
2. Otvorite kore na pokvašenu krpu da se ne suše one na dnu, pošto mogu da se slome prilikom uvijanja. Isecite na dva dela.
3. Svaku polovinu kore posipajte masnoćom i stavljajte ravnomerno kašiku po kašiku od nadeva. Uvijte u topmpus i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenej.
4. Slane štapiće sa korama za pitu namažite rastopljenim maslacem ili maslinovim uljem i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni.
Pecite dok ne dobiju zlatnu boju oko 12 minuta. Ja pečem dva puta, zato što ostavljam razmak između, lepo je da porumene sa svih strana i da budu hrskavi. Ako su dobro zalepljene, ovaj efekat neće biti dobar i izgledaće kao pita.
Kada budu gotovi štapići, ostavite ih da se ohlade, ako uspete da im odolite. Grickajte ih za doručak ili u svako doba. Možete ih kompinovati sa raznim namazima.
Prijatno!